Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Handreiking natuurvriendelijke oevers

Terug
Rapportnr 2009-37
ISBN 978.90.5773.448.9
Type Rapport
Prijs € 25
Datum 16-9-2009

Documenten

Download Bestel
Download Bestel

In het kader van het behalen van KRW-doelstellingen, maar ook daarbuiten hebben natuurvriendelijke oevers een steeds belangrijkere plaats gekregen in provinciale waterplannen, gemeentelijke waterplannen en waterbeheerplannen van de waterschappen. De Handreiking natuurvriendelijke oevers is bedoeld als een hulpmiddel bij het gehele proces van ontwerp tot definitieve aanleg van een natuurvriendelijke oever. De handreiking is een verzameling en structurering van de huidige beschikbare kennis hierover. De kennis is aangevuld met tips en adviezen vanuit de praktijk.

Een succesvolle natuurvriendelijke oever is ook het product van een goede samenwerking tussen iedereen die betrokken is bij de aanleg: planvormers, ecologen, aannemers, uitvoerders, beheerders, omwonenden, recreanten, vissers, etc. De Handreiking geeft ook handvatten voor effectieve communicatie tussen al deze partijen.

De getekende figuren uit dit rapport zijn vrij te gebruiken, mits met bronvermelding. U kunt ze HIER downloaden (zip-bestand van ca. 10 MB).